Депутатът от ПП-ДБ Николай Денков заяви в Панорама, че има шанс

...
Депутатът от ПП-ДБ Николай Денков заяви в Панорама, че има шанс
Коментари Харесай

Денков: Невъзможни са компромисите, когато си поел ангажимент към избирателите си и не ги спазваш

Депутатът от ПП-ДБ Николай Денков съобщи в " Панорама ", че  " има късмет за доста взаимни отстъпки, само че има и невъзможни взаимни отстъпки ".

" Невъзможни са компромисите, когато си поел ангажимент към гласоподавателите си и не ги спазваш ", разяснява Денков.

Той повтори кои са двата уговорката на ПП-ДБ - да не поддържат мандат на ГЕРБ-СДС или кабинет с тяхно присъединяване. Затова са тръгнали по друга линия - да предизвикват диалози за всички останали вероятни взаимни отстъпки и обща законодателна стратегия.

" Нашите симпатизанти не бяха доста щастливи от това, че предизвикваме този развой, само че ние сме уверени, че това е верният метод и се веселя, че успяхме да стигнем до една много добра законодателна стратегия ".

Попитан за какво в състава на кабинета са определени партийци от Политическа партия, Денков изясни, че водещото в подбора било кои са специалистите и експертите, които могат да изпълнят тази управническа стратегия.

" Това са хора, всеки един е специалист в съответната област, на които аз персонално вярвам и знам, че бихме могли да работим като екип. 6 индивида от този екип са препоръчани от Демократична България и те ги знаят кои са. Така че тезата, че Демократична България се е дръпнала, въобще не е вярна ".

За момента няма никакви учредения да се трансформира съставът на кабинета, в случай че се стигне до втори мандат, въпросът е по какъв начин дали ще съберем поддръжка за него, уточни още Денков.

Десислава Атанасова, също посетител в " Панорама ", попита Николай Денков откакто гласоподавателите на Политическа партия не им разрешават да вършат държавно управление с ГЕРБ, има ли други партии, с които биха могли да ръководят:

" През цялото време чуваме обвинявания от най-различни хора от ГЕРБ. Всъщност цялата тази пушилка е обвързвана с това, че ГЕРБ не знае какво да прави сега. Ние се опитваме да им помогнем да вземат решение и това решение да бъде държавно управление, което ще може да работи по нашите общи цели ", отговори ѝ той.

Атанасова на собствен ред попита къде в международната политика вторият слага условия на първия. Николай Денков съобщи, че ПП-ДБ са свалили всички карти на масата и прикани ГЕРБ да вземат решение какво ще вършат с първия мандат.

" Показваме, че сме подготвени да управляваме, дали ще получим поддръжка - да решат другите. несъмнено, в случай че отидем на други полемики с други партии,ще влязат и други незнайни. В момента всичко, обвързвано с полемиките на ГЕРБ, е на масата. "

Николай Денков разяснява и опита за атентат против Иван Гешев.

" Изключително притеснително е да стават атентати против хора или институции в България, само че след днешните пояснения имаме терзания, че може да се окаже, че това е атентат против истината. Това е доста обезпокоителен сигнал, който укрепва чувството, че нашата правосъдна система може би не работи добре. Ето тук имаме цялостно единодушие с ГЕРБ, че би трябвало да се направи промяна в правосъдната система, тъй като това, което видяхме през днешния ден може би е просто признак на проблемите, които ние споделяме, че има от години ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР